Vår policy om sociala medier

Det har snackats lite igen om huruvida man ska få använda exempelvis Facebook och Twitter på arbetstid. Lasse Bernfalk, chefredaktör på Kristianstadsbladet, skrev förra veckan en bloggpost där han delgav tidningens syn på saken. Lasse plockade upp ett uttalande som presschefen på SJ gjort. ”Vi bejakar detta med sociala medier hos oss. Vi tror på ett modernt synsätt och följa med i utvecklingen.”

Ungefär så ser man på det även här på Spektra. Det är väl alldeles utmärkt om medarbetarna håller sig uppdaterade på ny teknik och nya kommunikationsvägar.

Alldeles nyligen uppdaterade vi våra så kallade ”Riktlinjer för bisysslor”. Policyn är och kort och enkel. Om sociala medier går det bland annat att läsa följande:

”Vad gäller bloggar och övriga sociala medier gäller att de inte ska ta fokus och engagemang från medarbetarens ordinarie arbetsuppgifter. Användning av sociala medier kan dock vara en tillgång i medarbetarens ordinarie arbetsuppgifter, exempelvis i reporterarbetet. Privat bloggande och liknande ska självklart ske på medarbetarens fritid.”

En outtalad och i mina ögon mycket sund grej är att fritid självklart kan vara en kaffe- eller lunchrast.

Dela:
 • Skriv ut artikeln!
 • Digg
 • del.icio.us
 • Facebook
 • Twitter
 • Bloggy
 • Maila artikeln!
 • LinkedIn
 • Ping.fm
 • Pusha

Etiketter: , , ,

En kommentar till “Vår policy om sociala medier”

 1. [...] This post was mentioned on Twitter by TT Spektra, David Stark. David Stark said: Bloggat kort om ett kärt ämne. Ny bloggpost: Vår policy om sociala medier (http://cli.gs/BzUMh) (via @spektrabloggen) [...]

Lämna en kommentar