Nike är ett av de mest kända designmärkena som finns på den internationella och svenska marknaden för sportkläder. Numera syns de överallt i sociala medier och bärs av en stor del av befolkningen. Reklam för varumärket har tagit en permanent plats i alla moderna medier. Kläder och accessoarer bärs av både barn och vuxna och Nike för barn erbjuder ett stort utbud med klassiker och nyheter.

Amerikanska skorna kom till Sverige

De första skorna i USA producerades och såldes 1964. Skor från Nike fick en plats i Sverige genom Arvid Nordquist, mannen som numera är mer känd för konfekt och kaffe. Företagets dotterbolag upptäckte sportskorna 1976 och lät svenska elitidrottare testa dem. Därefter lanserades de till den svenska marknaden 1979. När olika kända personer och artister önskade köpa skorna blev de mer populära. 1982 skildes de båda varumärkena åt och amerikanska Nike valde att själva starta upp bolag i Sverige. Designmärket etablerades snabbt på den svenska marknaden och är garanterat här för att stanna.

Återkommande i sociala medier

Idag är Nike ett välkänt märke som regelbundet nämns i medianyheter. Att accessoarer och kläder från Nike bärs av folk i sociala medier har även bidragit till omfattande gratisreklam. Den stilrena logotypen med ”swoosh”-symbolen känns igen i sin enkelhet på långt håll och ingen annan information behövs. Alla som känner till Nike vet vad den betyder. Märket finns nu överallt, från de minsta barnen som knappt lärt sig gå till de allra äldsta som älskat märket sedan det kom till Sverige. Det finns helt enkelt något för alla, oavsett om det är kvalitén eller märket som lockar.

För sport, skola och soffa

En av de fantastiska egenskaperna med Nike är att de passar både träning, skola och vardag. Med hög kvalitet och snygg stilren design är kläder, utrustning och accessoarer anpassade för sporter av olika typer. Samtidigt har de ett stort utbud som passar lika bra för vardagen, i skolan och hemma.

Med många klassiker i garderoben

Alla typer av kläder är inte representerade inom varumärket Nike då de specialiserat sina produkter för just träning och komfort i vardagen. Därmed finns det plagg som verkligen förknippas med detta varumärke.

Den viktigaste kategorin gäller just skor, då de är ursprunget till hela märkets uppstart. Skorna finns i väldigt många modeller anpassade för en stor variation sporter. Många modeller är även utvecklade för vardagsbruk.

Inom accessoarer är kepsar de riktiga storsäljarna. Även mössor, sportväskor och ryggsäckar är populära. För träning finns även vattenflaskor, pannband och handdukar.

Inom underkläder är de klassiska strumporna favoriter och de förekommer i många garderober som basplagg för vardagsbruk. Underkläder med bra kvalitet och komfort finns för både vardag och träning.

Andra riktiga klassiker är huvtröjorna med magficka, samt rymliga och sköna sweatshirts. Byxorna görs i modellerna joggers och cargo pants, vilka båda är sportiga och bekväma vardagsplagg. För ett helt set finns tracksuits med matchande tröja och byxa. T-shirts från Nike används flitigt både för träning och vardag så de funkar fint i många sammanhang. Dessutom finns shorts för träning och sommar, liksom sportiga badkläder.

Med en klassisk slogan från Nike är det lättare att ta tag i saker. Vad väntar du på? Just Do It!