Det kan vara svårt att hålla sig uppdaterad om allt som händer inom media, speciellt om man har fullt upp med annat på dagarna. Därför kommer du i det här inlägget att få lite tips och idéer på hur du kan hålla dig ajour med allt som händer i mediasverige utan att känna att du får det alltför stressigt i vardagen.

Läs facktidningar

Det finns flera facktidningar som kommer ut mer eller mindre ofta. Dessa går igenom de största händelserna inom mediasverige och det kan vara ett bra sätt om man känner att man vill ha en klar överblick över alla händelserna. Det kan dock vara lite svårt att avgöra om det är riktiga och objektiva skildringar som ges eftersom dessa ibland tillhör någon tidning eller något fack. Kom ihåg att alltid vara kritisk när du läser.

Läs bloggar

Man kan även läsa bloggar om man känner att man gillar en särskild bloggares stil som de skriver på och hur de skildrar händelser. Det kanske kan handla om att vissa bloggare är mer personliga än journalister i en facktidning, och de kanske ger mer än bara info om vad som händer i mediasverie. Till exempel kanske en del ger tips på vad de shoppat för partykläder på partykungen.se eller liknande.

Ta med dig en padda på bussen eller tåget

Om man tar med sig en padda på bussen eller tåget så är det enklare att läsa än om man har telefon eller dator. En dator kan nämligen bli lite för stor och klumpig för att ha med sig varje dag, medan det kan vara påfrestande för ögonen att läsa en liten text på telefonens skärm.

Lyssna på radio

Om man inte gillar att läsa så kan man alltid lyssna på radio. Det finns många stationer som går in på nyheter om media, speciellt kan man lyssna på kulturprogrammen i P1 om man är intresserad av det. Man kan lyssna när man är ute och går, ligger och vilar eller när man vill.

Se om du finner någon passande podcast

Det finns flera kända profiler i mediasverige som har egna poddar. Vet du inte vad en podd är? Det är ungefär som ett radioprogram men man behöver inte gå in på radio för att lyssna på dem. Man kan antingen lyssna på dessa genom att ladda ner särskilda appar, eller så kan man se om inte just den podden som man själv vill lyssna på finns tillgänglig på Spotify. Det finns nämligen väldigt många att välja bland där och man kan välja om man vill lyssna på en svensk podd eller en podd på något annat språk. Om man är intresserad av mediasverige så kanske det dock är främst svenska poddar man ska söka efter.